Mrazené vajcia (fotorecept)

Autor receptu: danculka

10-15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: sáčky na vrchu s uzáverom, množstvo podľa potreby. Vajíčka si navŕtam z oboch strán brúsnym špicom,ktorý používam na kraslice,vlastne,nedostatok vyfúknutých vajíčok ma prinútilo mraziť ich,pretože jesť by ich musela celá dedine,ke´d je sezóna kraslíc,ja sa tomu venujem po celý rok,takže ich mrazím po celý rok...
  2. navŕtané a vyfúknuté po 4ks ,vlejem do sáčka a zapnem sáčok a dám na ležato na tácku...
  3. takto aj s táckou dám do mrazničky,potom zamrznité pekne poukladám na seba ako zošity....naozaj to má široké použitie...a ja dostatok výduvkov,hlavne teraz,keď sú také drahé,keď natrafím na lacné kúpim aj sto.
  4. Praženica z mrazených vajec,môžeme ich použiť na obaľovanie rezňov,na cestíčko na rezne, na syrek k udenine,,do kysnutého cesta, na potieranie koláčov,do leča, atd,všade,kde netreba deliť bielok od žĺtka,