Mrazené kávové semifreddo

egreska - fotkaegreska, 11. júna 2010
Mrazené kávové semifreddo
Foto: egreska

Jednoduchý studený dezert...

Suroviny

1 PL
1 PL
4
100 g
1/2 sačka
300 ml




Postup

  1. 1

    Pripravte si asi litrovu nadobu v ktorej to budete mrazit.Potom potrebujete tri misky,v jednej vymiešajte kavu,liker,žltky a cukry do peny.V druhej vyšlahajte smotanu a v tretej bielky.

  2. 2

    Najprv do žltkovej zmesy vmiešajte nakrajanu tyčinku,potom šlahačku a nakoniec opatrne sneh.Vylejeme to do formy ,vrch ozdobíme čokoladovými hoblinkami a dame zamrazit.

Diskusia k receptu

sjuz
jééj, to vyzerá skvele, egreška:), uložím do KK, a skúsim:)!
honestka
vsetky tieto zmrzky bez pouzivania zmrzlinovaca sa mi pacia. nedavno som robila podla Sovky a bola vyborna. takze urcite vyskusam aj tuto, lebo vsetko co si pouzila je yummy!
bababa
Už som ju dala do chladničky, ale už v predstihu sa oblizujem, určite ma to nesklame. Vďaka...
zela
Určite je to výborné,ale obávam sa všetkých receptov,v ktorých sú použité vajcia bez varenia.A čo salmonelóza?
roska
Recepty, v ktorých sa používajú surové vajcia nerobím, i keď vyzerajú lákavo. Doma by to nikto nejedol. Salmonelóza je veľký strašiak.
egreska
@anajka ,jedna znama dala vaječny liker a margotku,ževraj im to velmi chutilo...tak možeš skusit
sovka62
Absolútne vhodné načasovanie v týchto horúčavách. Teraz by som tuším jedla zmrzlinu na raňajky, na obed, aj na večeru. Určite vyskúšam, len skúsim v obchode pohľadať ten likér. Ak nie je bylinkový, tak skúsim, v opačnom prípade príde na rad vaječný koňak. A prečo taký strach pred surovými vajcami? Určite by som nepoužila žiadne zo supermarketu, ale veľkí výrobcovia ich predávajú priamo a tam sú sliepky pod veterinárnou kontrolou. Personál robí každé ráno prehliadku a sliepku, ktorá vyzerá chorá, okamžite vyradí z chovu. Požívam surové vajcia z takýchto chovov už viac ako štyridsať rokov a problémy sme nikdy nemali.
egreska
@sovka tia maria je tuším liker s kavovou prichutou ale len koli tomuto ho nemusiš kupovat ...až tak vela ho tam nejde ,iba ak by si ho potom cely vypila :-)) ja som použila amaretto ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia