Foto: pusta
Toto v podstate recept nie je. Pridávam ho ako inšpiráciu na prípravu domáceho polotovaru. Moja mama totiž hovorievala, že nie je umenie variť, ked Zobraziť celý popisToto v podstate recept nie je. Pridávam ho ako inšpiráciu na prípravu domáceho polotovaru. Moja mama totiž hovorievala, že nie je umenie variť, ked je z čoho a je k čomu siahnuť.
porcia
príprava
Postup
-
1
Kúpila som tekvicu, bola dosť veľká, aby som ju spotrebovala celú, tak som ju spracovala a zmrazila, aby som z nej neskôr, ked sa mi to hodí, mohla uvariť omáčku alebo polievku, či niečo iné.
-
2
Odkrojila som koniec so stopkou a tekvicu som prekrojila na polovicu. Je dobré použiť dlhý a ostrý nôž, čo som práve nemala po ruke, čo vidno na nerovnosti rezu, ale spracovaniu to nebránilo.
-
3
Vydlabala som ju pomocou ostrej lyžice.
-
4
Obe polovičky som ošúpala pomocou škrabky na zemiaky a ostrým nožom som vykrojila očká a nevhodné časti.
-
5
Tekvicu som umyla a pokrájala som ju na menšie časti,...
-
6
...ktoré som nastrúhala do misy.
-
7
Nastrúhanú tekvicu som dala do plastového obalu, vložila do mikroténového sáčku a odložila do mrazničky. Takéto práce robievam, ked mám voľnejšiu chvíľku. Doplním tak obsah mrazničky a šetrím čas pri nasledujúcom varení. Dá sa tiež pokrájať na kocky a použiť na iné varenie ako omáčky a polievky.
Diskusia k receptu