Mramorový Cheesecake

Autor receptu: heysugar

Tento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol klasický tvaroh namiesto Philadelphia cream cheese a samozrejme si na záver neodpustila ani malý experiment v podobe polevy :)

12
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z rozdrvených sušienok, cukru a masla urobíme cesto na korpus a natlačíme ho na spodok formy. Odložíme do chladničky.
  2. Vyšľaháme tvaroh, mascarpone, jogurt, cukor a múku. pridáme vajcia, vanilku a citrónovú šťavu. Zmes vlejeme na pripravený korpus. Dáme piecť na 175´C na cca 50 minut, potom vytiahneme a natrieme polevu.
  3. Polevu si pripravíme vyšľahaním čucoriedkového jogurtu s polovicou cukru a bieleho jogurtu a kakaa s druhou polovicou a rumom. Na takmer upečený koláč natrieme najprv čučoriedkovú zmes, potom zapracujeme kakaovú a necháme dopiecť, cca 15-20 min.
  4. po upečení necháme v chladničke zachladiť aspoň 3 hodiny. PS: odporúčam fakt vydržať a nejesť ho teplý, lebo chutí úplne ale úplne inak, čo som popravde nikdy nevedela, kým som to neskúsila a bola som najprv zhrozená, že sa mi nevydaril. po zachladení však chutí FANTASTICKY!!!