Mousse torta s černicami

19veroni8719veroni87, 30 ročná žena, 31. júla 2017 11:43
Ďalšie jej recepty »

4
porcie
10 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
80 g
10 dkg
2 PL
1 ks
200 g
600 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Oreo keksy (12 ks) rozmrvíme, zalejeme roztopeným maslom (80 g Hera maslová), premiešame a túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 18 cm). Formu vložíme na 15 minút do chladničky.

  2. 2

    Umyté černice dáme do hrnca, pridáme 2 PL cukru a prevaríme (cca 8 - 10 minút). Uvarené černice prepasírujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Želatínu na stuženie krémov pripravíme podľa návodu (po 10 minútach rozdelíme na tri časti 3 x 20 g).

  4. 4

    Pripravíme si prvú vrstvu krému: Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 3 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky. Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu. Druhá vrstva krému: Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 2 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky. Zatiaľ čo druhá vrstva krému chladne, pripravíme si tretiu vrstvu. Tretia vrstva krému: Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 1 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky na noc.

    Mousse torta s černicami - obrázok 4
  5. 5

    Tortu ozdobíme rozpustenou čokoládou a ovocím.

    Mousse torta s černicami - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist