Morčacie závitky plnené jablkami a figami
Autor receptu: cokomilka
Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 210 °C |
Postup
- Do šalátovej misy vymačkáme jeden citrón. Druhý nakrájame na veľmi tenké kolieska. Figy nakrájame na kocky, jablká na dieliky. Tie vložíme do citrónovej šťavy.
Rúru predhrejeme na 210 stupňov.
- Morčacie rezne nakrojíme tak, že vytvoríme kapsu. Naplníme ju figami a jablkami. Do každej vložíme malú kocku masla. Osolíme, okoreníme.
Previažeme bielou niťou. Závitky uložíme do pekáča, pokropíme olejom a podlejeme.
Pečieme. Občas podlievame vodou a polievame šťavou z výpeku.
- Mierne ohrejeme smotanu. Stiahneme ju z ohňa, vložíme do nej plátky citrónu a sekanú pažítku. Okoreníme, zmiešame.
Upečené závitky pred podaním prelejeme omáčkou.