Morčacie závitky plnené jablkami a figami

Autor receptu: cokomilka

Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Postup

  1. Do šalátovej misy vymačkáme jeden citrón. Druhý nakrájame na veľmi tenké kolieska. Figy nakrájame na kocky, jablká na dieliky. Tie vložíme do citrónovej šťavy. Rúru predhrejeme na 210 stupňov.
  2. Morčacie rezne nakrojíme tak, že vytvoríme kapsu. Naplníme ju figami a jablkami. Do každej vložíme malú kocku masla. Osolíme, okoreníme. Previažeme bielou niťou. Závitky uložíme do pekáča, pokropíme olejom a podlejeme. Pečieme. Občas podlievame vodou a polievame šťavou z výpeku.
  3. Mierne ohrejeme smotanu. Stiahneme ju z ohňa, vložíme do nej plátky citrónu a sekanú pažítku. Okoreníme, zmiešame. Upečené závitky pred podaním prelejeme omáčkou.