Morčacie stehno v pare fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 20. mája 2012

...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)

5-6
porcií
45 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...z horčice, medvedieho pesta (medvedí cesnak, orechy, olivový olej, citrónová šťava, soľ, mažiar) a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou...

    Morčacie stehno v pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...

    Morčacie stehno v pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10minút a asi 200°C...

    Morčacie stehno v pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mäsko bolo úplne mäkučké a šťavnaté, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)

    Morčacie stehno v pare (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
dobra inspiracia pre inovaciu mojho "morcacieho programu"- uz mi dochadzali napady :-) Vyzera to velmi jedlo , takze hoci nemam medvedi cesnak /u nas nerastie / ale pouzijem klasiceke bazalkove alebo pesto z inej bylinky a bude !
to medvedie pesto vyzerá úžasne, mám inšpiráciu do budúceho roku konečne mi totiž rastie medvedí cesnak na záhrade a dúfam, že na rok sa budem tešiť z prvej úrody :-)
ja tiež rada robím rolády v paráku, lebo keď naukladám mäso na fóliu, a nemusí byť v celku, tak sa v tej fólii a v pare akosi scelí... takže v pare sa dá urobiť to čo by v rúre nešlo...
krásny recept ako vždy :-)

Pridaj komentár k receptu: