Foto: enerrgizer
...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie Zobraziť celý popis...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...z horčice, medvedieho pesta (medvedí cesnak, orechy, olivový olej, citrónová šťava, soľ, mažiar) a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou...
-
2
...mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...
-
3
...paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10minút a asi 200°C...
-
4
...mäsko bolo úplne mäkučké a šťavnaté, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)
ja tiež rada robím rolády v paráku, lebo keď naukladám mäso na fóliu, a nemusí byť v celku, tak sa v tej fólii a v pare akosi scelí... takže v pare sa dá urobiť to čo by v rúre nešlo...
krásny recept ako vždy :-)