Morčacie stehno v pare (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)

5-6
porcií
45 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...z horčice, medvedieho pesta (medvedí cesnak, orechy, olivový olej, citrónová šťava, soľ, mažiar) a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou...
  2. ...mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...
  3. ...paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10minút a asi 200°C...
  4. ...mäsko bolo úplne mäkučké a šťavnaté, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)