Foto: tajnickas
Milujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z internetu, robievam však rôzne obmeny, podľa toho čo Zobraziť celý popisMilujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z internetu, robievam však rôzne obmeny, podľa toho čo mám v chladničke.. to sa týka mäsa, prosciuta (slaninky, šunky) a syra.. aby sa však úplne nezabila chuť špargle, je lepšia striedmosť, aj keď proti gustu žiadny dišputát, ako sa vraví... prajem dobrú chuť.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Špargľu olúpeme, zbavíme tvrdých častí a krátko povaríme v osolenej vode. Ja som niekde čítala, že sa má pridať aj práškový cukor, tak vždy lyžičku pridám :) Keď je špargľa mäkká, vyberieme ju, odkrojíme špičky tak, aby boli zvyšné kúsky špargle zhruba rovnako dlhé. Pripravíme si z nich balíčky. Do stredu prosciuta položíme plátok syra, naň asi 4-5 kúskov šparglí a zavinieme do balíčka. Netreba dávať veľa špargle, aby sa dali balíčky zavinúť bez rozpadnutia.
- 2
Kým sa nám varí špargľa, pripravíme si prsia na prírodno. Umyjeme, trochu naklepeme, posolíme, mierne okoreníme a na troške oleja z každej strany rýchlo opečieme.
- 3
Do zapekacej misy nakvapkáme trochu olivového oleja, poukladáme mäso a na každý kus dáme pripravené balíčky špargle. Zalejeme jemne osolenou smotanou a pridáme špičky špargle nakrájané na drobné kúsky. Ak chcete hustejšiu omáčku, môžete pridať zvyšný syr, ktorý sa roztopí a omáčka zhustne. Pečieme v rúre asi 30 min., posledných 10 min. otvorené, aby sa syr jemne zapiekol. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu