Foto: bibia1
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a dochutíme koreninami z oboch strán.
-
2
Poukladáme na varnú platňu parného hrnca a potrieme mirabelkovým džemom, ten som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/mirabelkova-marmelada/204-recept.html.
-
3
Parný hrniec pripravíme na parenie a mäsko naparujeme 40 min.
-
4
Ovocie si nakrájame na kocky a dáme ho na panvicu podusiť, aby pustilo vlastnú šťavu, príp. dolejeme vodou.
-
5
Keď je ovocie skoro mäkké, pridáme lieskové oriešky,
-
6
neskôr škoricu a mirabelkový džem. Všetko premiešame, spolu povaríme. Hotovo.
-
7
Zaznel gong, máme hotové aj mäsko. Zlejeme vývar, privedieme ho do varu a zahustíme gustinom. Netreba už dochucovať, všetky koreniny z mäska sú vo vývare.
-
8
Na tanier uložíme mäsko, prelejeme omáčkou, naservírujeme ovocie a podávame s ryžou. Ja som pripravila ryžu natural. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu