Morčacie parené ovocím sladené (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
4-8 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a dochutíme koreninami z oboch strán.
- Poukladáme na varnú platňu parného hrnca a potrieme mirabelkovým džemom, ten som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/mirabelkova-marmelada/204-recept.html.
- Parný hrniec pripravíme na parenie a mäsko naparujeme 40 min.
- Ovocie si nakrájame na kocky a dáme ho na panvicu podusiť, aby pustilo vlastnú šťavu, príp. dolejeme vodou.
- Keď je ovocie skoro mäkké, pridáme lieskové oriešky,
- neskôr škoricu a mirabelkový džem. Všetko premiešame, spolu povaríme. Hotovo.
- Zaznel gong, máme hotové aj mäsko. Zlejeme vývar, privedieme ho do varu a zahustíme gustinom. Netreba už dochucovať, všetky koreniny z mäska sú vo vývare.
- Na tanier uložíme mäsko, prelejeme omáčkou, naservírujeme ovocie a podávame s ryžou. Ja som pripravila ryžu natural.
Dobrú chuť.
|