Morčacie parené ovocím sladené (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

4-8
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a dochutíme koreninami z oboch strán.
  2. Poukladáme na varnú platňu parného hrnca a potrieme mirabelkovým džemom, ten som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/mirabelkova-marmelada/204-recept.html.
  3. Parný hrniec pripravíme na parenie a mäsko naparujeme 40 min.
  4. Ovocie si nakrájame na kocky a dáme ho na panvicu podusiť, aby pustilo vlastnú šťavu, príp. dolejeme vodou.
  5. Keď je ovocie skoro mäkké, pridáme lieskové oriešky,
  6. neskôr škoricu a mirabelkový džem. Všetko premiešame, spolu povaríme. Hotovo.
  7. Zaznel gong, máme hotové aj mäsko. Zlejeme vývar, privedieme ho do varu a zahustíme gustinom. Netreba už dochucovať, všetky koreniny z mäska sú vo vývare.
  8. Na tanier uložíme mäsko, prelejeme omáčkou, naservírujeme ovocie a podávame s ryžou. Ja som pripravila ryžu natural. Dobrú chuť.