Molten Chocolate Cake
Autor receptu: matell
Lávový koláčik.Ideálne ku káve =)
6 porcií |
15 minút príprava |
8 minút na 170 °C |
Postup
- Predohriať rúru na 170°C.
Maslom vytrieť 6 formičiek (ja používam keramické mištičky) a odložiť do ľadničky.
- Do vodnej lázne si dáme rozpustiť čokoládu s maslom.Metličkovým mixérom vyšlahajte vajíčka,cukor+vanilkový,kávu až na penu.
Do rozpustenej čokolády s maslom za stáleho miešania pridáme múku a vyšlahanú penu.
Nakoniec zamiešať kokos.
Cesto by malo byť husté a lepkavé.
Naplnte formičky a nechajte ich ešte 5 minút usadiť.
- Po upečení ich posypte práškovým cukrom prípadne podávajte so zmrzlinou a tepelne spracovaným ovocím.Bon Appetit !