Molten Chocolate Cake

Autor receptu: matell

Lávový koláčik.Ideálne ku káve =)

6
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Postup

  1. Predohriať rúru na 170°C. Maslom vytrieť 6 formičiek (ja používam keramické mištičky) a odložiť do ľadničky.
  2. Do vodnej lázne si dáme rozpustiť čokoládu s maslom.Metličkovým mixérom vyšlahajte vajíčka,cukor+vanilkový,kávu až na penu. Do rozpustenej čokolády s maslom za stáleho miešania pridáme múku a vyšlahanú penu. Nakoniec zamiešať kokos. Cesto by malo byť husté a lepkavé. Naplnte formičky a nechajte ich ešte 5 minút usadiť.
  3. Po upečení ich posypte práškovým cukrom prípadne podávajte so zmrzlinou a tepelne spracovaným ovocím.Bon Appetit !