Moja obľúbená huspenina

Autor receptu: jokin

Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa rozhodol vývar v ktorom sa varilo koleno, použiť na huspeninu. Takto si ju robievam a veľmi nám chutí, tak Vám ju ponúkam na probu.

Postup

  1. Na dno misiek dáme za lyžičku tatarky ktorú prekryjeme šunkou pokrájanú na štvorčeky.
  2. potom pridáme nakrájané uhorky a vajíčka.
  3. nakoniec dáme pokrájanú kapiu.
  4. a už iba zalejeme vývarom ktorý je ochutený soľou ,čiernym korením, bobkovým listom,borievkou a čili papričkou. Vývar si najskôr vyskúšam ako sadá. Keď sa mi zdá že je vyvar málo hustý pridám bravčovú želatinu, aby bola huspenina pevná a nie moc traslavá.
  5. v zime používam na scladenie balkón.
  6. a už môžeme maškrtiť. Naschvál som misku prevrátil aby ste videli, že je naozaj pekne sadnutá. Dobrú chuť.