Moja kulajda

Autor receptu: bozulka

Túto polievku varievam často,hlavne v lete.Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz drahý / zväzok 2 eura/ mrazený síce používam,ale chcela som urobiť fotku a to by nebolo ono.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené hríby namočíme do vlažnej vody na 10 min.Do hrnca dáme lyžicu oleja pridáme vymačkané hríby,trošku rasce malinko osolíme a chvíľu restujeme.Pridáme na kostičky nakrájané zemiaky,pomiešame,zalejeme vodou trošku nad zemiaky,okoreníme,pridáme bujóny a varíme asi 10-15 min.Zo smotany a múky si urobíme zátrepku,pomaly vlejeme do zemiakov za stáleho miešania.Ešte chvíľu povaríme,na konci varu pridáme kôpor a ocot. Môžeme odobrať trošku tekutiny do misky chvilku nechať vychladnuť pridať ocot a až potom vliať do polievky aby sa nezrazila.Môžeme podľa chuti trošku osladiť,ale nemusí byť. Ako prílohu a zároveň ozdobu podávame varené vajcia na tvrdo alebo stratené vajcia a chlieb.