Môj malý chlebík pšenično-ražný

glosterka - fotkaglosterka, 5. januára 2011
Môj malý chlebík pšenično-ražný
Foto: glosterka

Ďalší recept na 500 g chlebík, tentokrát z 3 druhov múky.

120 minút
príprava

Suroviny

180 ml
1,5 KL
1 KL
1 KL
1 KL
100 g
100 g
50 g
1 hrsť
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekárničky dáme vlažnú vodu, olej, soľ, cukor a rascu.

  2. 2

    Na váhe si odvážime najskôr hladkú chlebovú múku, na ňu vsypeme gramamovú múku, ražnú múku, jemné ovsené vločky a potom dosypeme zvyšok grahamovej múky tak, aby všetky suroviny ukazovali hmotnosť 300 g. Múku preosejeme, dáme do pekárničky k tekutému základu a na vrch dáme ešte sušené droždie.

  3. 3

    Pekárničku chleba zapneme, navolíme program 5, hmotnosť 500 g a vypečenie kôrky podľa želania. Ja som zvolila pre tento chlebík najsilnejšie vypečenie kôrky. :-) Tento program na mojej Moulinexke trvá 2:26. Po dokončení programu = po upečení necháme chlebík uchovaný ešte hodinu v teple. Po úplnom dokončení chlebík vytiahneme a dáme vychladnúť na mriežku.

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
vďaka za recept, vyskúšam, ja mám takú skúsenosť, že najlepší je chlebík, kde sa použijú min. 2 druhy múky, ten nám chutí najviac...
Ďakujem vám za komentáre. Ja tiež radšej miešam múky. Takýto chlebík sa mi zdá lepší a chutnejší. Ovsených vločiek však dávam máličko, lebo potom je striedka taká tuhšia...
mila glosterka jejej velmi pekne dakujem za recept z domacej pekarne pošlite mi prosim aj viac receptov na pripravu kysn. cesta v DPdakujem
mam radost zo všetkych receptov aj som vela vyskušala ale tomuto chlebičku som sa najviac potešila mam DP a neviem dobre recepty

Pridaj komentár k receptu: