Môj malý chlebík pšenično-ražný

Autor receptu: glosterka

Ďalší recept na 500 g chlebík, tentokrát z 3 druhov múky.

120 minút
príprava

Postup

  1. Do pekárničky dáme vlažnú vodu, olej, soľ, cukor a rascu.
  2. Na váhe si odvážime najskôr hladkú chlebovú múku, na ňu vsypeme gramamovú múku, ražnú múku, jemné ovsené vločky a potom dosypeme zvyšok grahamovej múky tak, aby všetky suroviny ukazovali hmotnosť 300 g. Múku preosejeme, dáme do pekárničky k tekutému základu a na vrch dáme ešte sušené droždie.
  3. Pekárničku chleba zapneme, navolíme program 5, hmotnosť 500 g a vypečenie kôrky podľa želania. Ja som zvolila pre tento chlebík najsilnejšie vypečenie kôrky. :-) Tento program na mojej Moulinexke trvá 2:26. Po dokončení programu = po upečení necháme chlebík uchovaný ešte hodinu v teple. Po úplnom dokončení chlebík vytiahneme a dáme vychladnúť na mriežku.