Foto: miamia
Nenáročné orieškové vianočné pečivo, inšpirované receptom z knižočky "Babiččino cukroví "...
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1 čl |
|
|
|
Poleva: | |
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Kávový krém (namiesto džemu): | |
200 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame, necháme chvíľu postáť v chlade a rozvaľkáme. Vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na vymastený plech a pečieme horúcim vzduchom pri 170 st. C. Čas závisí od rúry, u mňa to bolo max 15. min.
- 2
Vychladnuté koláčiky spájame černicovým džemom alebo kávovým krémom - pre detičky by som volila skôr džem :) Na záver srdiečka namáčame do mocca polevy, ktorú si pripravíme rozpustením bielej čokolády a cery nad parou a pridaním sósu zo zaliatej mletej zrnkovej kávy (podobne ako išlo do cesta). Necháme v chlade zatuhnúť...
- 3
Kávový krem (namiesto džemu): vymiešame cukor s maslom a žĺtkami do peny a po kvapkách pridávame vychladnutú kávu. Môže sa robiť aj bez žĺtka, aj chceme koláčiky dlhšie skladovať.
- 4
Dobrú chuť a peknú predvianočnú atmosféru prajem... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu