Mocca srdiečka

miamia - fotkamiamia, 16. decembra 2012
Mocca srdiečka
Foto: miamia

Nenáročné orieškové vianočné pečivo, inšpirované receptom z knižočky "Babiččino cukroví "...

Suroviny

200 g
50 g
50 g
140 g
1 ks
1 bal.
1 čl
Poleva:
podľa chuti
Kávový krém (namiesto džemu):
200 g
150 g
1 bal.
2 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame, necháme chvíľu postáť v chlade a rozvaľkáme. Vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na vymastený plech a pečieme horúcim vzduchom pri 170 st. C. Čas závisí od rúry, u mňa to bolo max 15. min.

  2. 2

    Vychladnuté koláčiky spájame černicovým džemom alebo kávovým krémom - pre detičky by som volila skôr džem :) Na záver srdiečka namáčame do mocca polevy, ktorú si pripravíme rozpustením bielej čokolády a cery nad parou a pridaním sósu zo zaliatej mletej zrnkovej kávy (podobne ako išlo do cesta). Necháme v chlade zatuhnúť...

  3. 3

    Kávový krem (namiesto džemu): vymiešame cukor s maslom a žĺtkami do peny a po kvapkách pridávame vychladnutú kávu. Môže sa robiť aj bez žĺtka, aj chceme koláčiky dlhšie skladovať.

  4. 4

    Dobrú chuť a peknú predvianočnú atmosféru prajem... :)

    Mocca srdiečka - obrázok 4

Diskusia k receptu

klaura
môžu byť dobré ... ukladám ... vyskúšam ... :)
jarunka
Pekne srdiecka, urcite aj dobre, ak stihnem aj upeciem.
miamia
som rada, že sa vám páčia, ďakujem krásne za komentáre... :)
evanaaa
@miamia , prosím ťa, aj do cesta sa dáva uvarená káva alebo len sypká, nevarená? Srdiečka sa mi páčia, možno ich budem robiť, tak aby som vedela. Alebo je to jedno? Ďakujem.
miamia
@evanaaa , @medulienka122 treba len zaliať mletú kávu, po chvíľke ju zliať a ten sós, čo zostane na dne šálky sa použije rovnako do cesta, ako aj do polevy (niekde v bode 2 je to aj spomenuté, tuším)...dopíšem to rovno do surovín, nech to je jednoznačnejšie... samotná káva (tekutina) by sa v ceste stratila, cesto je dosť výrazne orieškové... ak by ste chceli kávovejšiu chuť, radšej zvoľte kávový krém, resp. aj kávovú polevu... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia