Mocca srdiečka

Autor receptu: miamia

Nenáročné orieškové vianočné pečivo, inšpirované receptom z knižočky "Babiččino cukroví "...

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, necháme chvíľu postáť v chlade a rozvaľkáme. Vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na vymastený plech a pečieme horúcim vzduchom pri 170 st. C. Čas závisí od rúry, u mňa to bolo max 15. min.
  2. Vychladnuté koláčiky spájame černicovým džemom alebo kávovým krémom - pre detičky by som volila skôr džem :) Na záver srdiečka namáčame do mocca polevy, ktorú si pripravíme rozpustením bielej čokolády a cery nad parou a pridaním sósu zo zaliatej mletej zrnkovej kávy (podobne ako išlo do cesta). Necháme v chlade zatuhnúť...
  3. Kávový krem (namiesto džemu): vymiešame cukor s maslom a žĺtkami do peny a po kvapkách pridávame vychladnutú kávu. Môže sa robiť aj bez žĺtka, aj chceme koláčiky dlhšie skladovať.
  4. Dobrú chuť a peknú predvianočnú atmosféru prajem... :)