Foto: archaa
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vsetky suroviny spracujeme v miske na hladké cesto, ktoré musí byt skôr tahavej, lepivej konzistencie a hádzeme cez "haluskovac" do osolenej vriacej vody. Ked vyplávajú na povrch, povaríme este 2 minútky a scedíme.
- 2
V hlbsej panvici rozpustíme trosku masla a spätzle do nej vhodíme. Opekáme na masle takto asi 3-4 minútky a posypeme bohate strúhaným syrom (potrebujeme asi 250g). Este nemiesame, pockáme kým sa syr zacne tavit. Zalejeme sladkou smotanou a az po tom ich opatrne premiesavame, aby sa nám spätzle a syr so smotanou spojili v hustejsiu masu.
- 3
Ked sa syr uz pekne tahá, môzme opatrne osolit, pridat mleté cierne korenie, rozdelíme do tanierov a podávame s trochou oprazenej paprikovej cibulky a pohárom vychladeného pivka.
- 4
Papriková oprazená cibulka: Cibulu nakrájame na hrubsie prúzky, obalíme v múke zmiesanej s cervenou paprikou a oprazíme na oleji do mäkka. Vyberáme az ked zacne byt pripecená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za pripomienku :)
Mas krasne recepty, pozdravujem do Deutschland!