Mníchovské käsespätzle

Autor receptu: archaa

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vsetky suroviny spracujeme v miske na hladké cesto, ktoré musí byt skôr tahavej, lepivej konzistencie a hádzeme cez "haluskovac" do osolenej vriacej vody. Ked vyplávajú na povrch, povaríme este 2 minútky a scedíme.
  2. V hlbsej panvici rozpustíme trosku masla a spätzle do nej vhodíme. Opekáme na masle takto asi 3-4 minútky a posypeme bohate strúhaným syrom (potrebujeme asi 250g). Este nemiesame, pockáme kým sa syr zacne tavit. Zalejeme sladkou smotanou a az po tom ich opatrne premiesavame, aby sa nám spätzle a syr so smotanou spojili v hustejsiu masu.
  3. Ked sa syr uz pekne tahá, môzme opatrne osolit, pridat mleté cierne korenie, rozdelíme do tanierov a podávame s trochou oprazenej paprikovej cibulky a pohárom vychladeného pivka.
  4. Papriková oprazená cibulka: Cibulu nakrájame na hrubsie prúzky, obalíme v múke zmiesanej s cervenou paprikou a oprazíme na oleji do mäkka. Vyberáme az ked zacne byt pripecená.