Mliečna ryža s kokosom a jahodami

Autor receptu: salinka

Obľúbená pochúťka mojej dcéry.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať. Mlieko prevaríme vo väčšom hrnci, vmiešame doň ryžu, vanilkový cukor, kokos a 2 PL kryštálového cukru.
  3. Varíme asi 20 minút za občasného miešania na najmenšom ohni, až kým nevznikne hustejšia kaša.
  4. Jahody prepolíme a dáme do hrnca. Posypeme ich 2 PL kryštálového cukru a zohrievame, kým sa cukor neroztopí. Ja som použila zavárané jahody a ryžu len z polovičnej dávky. Mliečnu ryžu rozdelíme do misiek a zdobíme jahodami.