Mletá kápia v soli

jozka - bez fotkyjozka, 26. septembra 2010
30 minút
príprava

Suroviny

1  kg zomletá
200 gr




Postup

  1. 1

    Kápiu zomeľ na masovom mlynčeku zmiešaj so soľou daj do pohárov a odlož .Tento recept mám od môjho svokra je to výborne na varenie miesto ml. červenej papriky len pozor jedlo už nesoliť . Dávam do fľaštičiek od výživy alebo tatárskej omáčky -netreba sterilizovať.

Diskusia k receptu

zitar
@jozka , túto kápiu si robím roky rokúce, moja mamička to tiež robievala.Neviem už bez nej ani variť.
mamatata2
Aj moja mamka toto robievala a pamätám si, aký bol perfektný perkelt zo zajaca, keď do omáčky pridala túto kápiu. Urobím aspoň z jednej dávky.
bedrunka
Aj ja to robievam roky rokúce - mám to od mojej svokry a podobne si robievam aj cesnak alebo petržlen. Potom uložím do chladničky a mám vždy po ruke.
bozulka
Ja som nato už pozabudla,ale teraz urobím.Ďakujem.
aroooo
už som na to aj zabudla,dík za pripomenutie,ukladám,urobím
danculka
Toto som nerobila,ale na taký istý spôsob robím,bielu alebo zelenú papriku,cibuľu a paradajku rozmixujem pridám soľ a dávam do gulášovej polievky a do jedál, kde sa mi to hodí , ale urobím si aj toto, dík..
evanaaa
Práve som spomenula ,že toto robievam v komente pri Domácom ochucovadle od Babi, kápiu v soli.
zdezda
Dnes som kúpila 1kg kápie za 0,77€ (je to drahé?) v BA je to dosť predražené, takže zajtra idem robiť tento recept, ja si rada deň vopred umyjem poháriky a sterilizujem vrchnáčiky :-)
jozka
hm pridať nakoniec to som neskúšala ja to používam ako práškovú papriku na začiatku varenia aby mäsko dostalo tu paprikovú chuť . Papriku netreba zavárať a ani držať v chladničke .
verula
super práve som rozmyšľala o s kapiou noveho urobiť ..dik ukladam
adalim231
robím takto kápiu už niekoľko rokov, je to super vec k vareniu, dáva to jedlám výbornú chuť akurát, že ja mám v recepte na 1kg kápie 300 g soli
isar
Na kilo kapie 300 g soli. Pani Betka, susedka, ma na to dôrazne upozornila. Soľ sa nerozpustila hneď, bolo treba občas premiešať, je to silná koncentrácia. Vraj to bez sterilizácie vydrží aj niekoľko rokov. Do jedál i na mastný chlebík. Nemlela som, ale posekala v el. sekáčiku na kašu. Robila som to prvý raz, lebo bola kapia po 9 i po 7 centov vo večernom výpredaji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia