Foto: henriet
koláčiky na spôsob veterníkov alebo francúzske cream puffs alebo choux pastry :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vodu s olejom si dáme do hrnca a počkáme kým nám nezačnú vrieť . Pridáme múku a miešame pokiaľ nám nevznikne hustá kaša . Počkáme pokiaľ trochu vychladne a postupne budeme pridávať vajíčka , miešame rýchlo aby nám z toho nevznikla praženica :) . Toto cesto necháme úplne vychladnúť .
- 2
Pripravíme si plechy s papierom na pečenie a cesto ukladáme buď malou kávovou lyžičkou alebo si ho dáme do špricni / sáčku-( pri tomto spôsobe ostávajú špičky , namočte si prst do vody a špic jemne vtlačte do koláčika , prípadne upravte celý tvar ) . Dáme do rúry a pečieme do zlatista . Necháme ich vychladnúť a potom ich nakrojíme tak aby sa nám do vnútra zmestila plnka /puding/ , ktorý sme si medzitým spravili . čím hustejší tým lepšie . Plníme ich primerane pomocou špricne , vrch môžte pokvapkať alebo namočiť do čokolády alebo len posypať práškovým cukrom :)
- 2
Diskusia k receptu