Foto: annky
Tieto laskonky majú lahodnú chuť, ktorá chutí aj nášmu najmenšiemu členovi rodiny.
porcií
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Bielky s kryštál. cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 min.. Misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Práškový cukor premiešame s orechami a zľahka vmiešame do tuhého snehu. Na plech položíme papier na pečenie a potrieme do olejom. Potom si položíme šablónu na mini laskonky hladkou stranou na povrch. Lyžicou každý ovál naplníme hmotou, stierkou uhladíme po ploche šablóny a zotrieme prebytočné cesto. Šablónu zľahka nadvihujeme z jednej strany, aby laskonky postupne odpadávali.
- 2
Trúbu predhrejeme na 120 stupňov. Vložíme plech a zapekáme 15 min. až laskonky napučia. Potom stiahneme teplotu na 80 stupňov a necháme sušiť pri pootvorených dvierkach. Po upečení zľahka odlúpneme z papiera a necháme vychladnúť.
- 3
Krém si pripravíme, ak kryšt. cukor necháme skaramelizovať. Ak je už pekne rozpustený, zalejeme smotanou na šľahanie a za stále miešania úplne rozpustíme všetky hrudky,ktoré nám vznikli. Túto smotanu necháme vyhchladiť a po vyhchladení vyšľaháme. Nakoniec do kréme zamiešame maslo a poriadne vyšľaháme. Laskonky plníme pomocou vrecúška.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu