Mini Lasagne
Autor receptu: shiculka
Nepoznám nikoho, kto nemá rád lasagne. Ale väčšinou je s tym kopec roboty. Internet je
studnica múdrosti, minimálne čo sa zaujímavych receptov tyka. Tento je nenáročny, ale čo
je hlavné - neuveritelne chutny .
3 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Predhrejeme si rúru na 190stupnov.
Na miernom ohni si osmažíme mleté mäso, ochutíme solou a mletym čiernym korením. Dusíme asi 10 minút. Podla chuti môžeme pridat roztlačeny cesnak. K mäsu pridáme paradajkovú štavu a podla chuti oregano. Ak mám poruke hocijakú omáčku na cestoviny, oregano ani bazalku už nepridávam, kedže samotná omáčka už väčšinou bylinky obsahuje. Odstavime z ohña.
- V miske si skombinujeme syr ricotta s bazalkou a oreganom.
- Muffinovu panvicu ( na 12 ks) si potrieme olejom. Do kazdeho otvoru vlozime 1 kus wontonu a jemne pritlačíme ku dnu. Polovicu množstva zmesi ricotta rozdelime do kazdeho otvoru. Nasleduje polovica mäsovo - paradajkovej zmesi a mozarella. Na mozarellu jemne pritlacime dalsiu vrstvu wontonu a zopakujeme postup ricotta- mäso- mozarella.
Pečieme približne 15minút.
- Hovädzie mäso môžeme nahradit mletym morčacím alebo kuracím mäsom.
Wonton plátky dostat v obchodoch s àzijskymi specialitami.