Foto: domi454
Super čokoládový koláčik s obľúbenou čokoládou Milkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
3 PL |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1,5 PL |
|
3/4 ks |
|
Krém: | |
380 ml |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
180 g |
|
Poleva: | |
400 ml |
|
200 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
6ltky s cukrom vymiešame dopenista a následne pridáme orechy a múku s práškom do pečiva.
-
3
Do vymiešaného cesta pridáme ušľahaný sneh z bielkou a opatrne premiešame.
-
4
Zmes vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie ( Ja som mala len tortovú formu ).
-
5
Pečieme 30-40 minút pri teplote 180°C.
-
6
Krém: Gustin, cukor a mlieko zmiešame a urobíme puding. Po zovretí odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
-
7
Do vychladnutej zmesy vmiešame mäkké maslo.
-
8
Natrieme na upečený korpus.
-
9
Poleva: Do hrnca dáme šľahačku s čokoládou a necháme všetko rozpustiť. Zmes nalejeme na vychladnutý krém. Takto urobený koláč necháme stáť v chladničke aspoň 12 hodín.
-
10
Dobrú chuť!
Ďakujem za recept, koláčik bol skvelý
poleva =ganache= je taká "plnková"-teda nie ako bežné čokopolevy..nezatvrdne..
preto ju milujem ja..