Milka koláčik

ivushiatko - fotkaivushiatko, 21. júna 2010

Vynikajúci koláčik s krehkého cesta s Milka čokoládou. Výborne sa hodí ku kávičke ako fajný dezert.

40
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
250 g
250 g
1 balíček
4
100 ml
1 balíček
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Malo s cukrom vymiešame, pridáme vanilkový cukor, vajcia a premiešame.

  2. 2

    Do múky vmiešame prášok do pečiva a po malých dávkach sypeme do pripravenej zmesi.

  3. 3

    Zamiešavame. Prilejeme cmar a premiešame.

  4. 4

    Do zmesi pridáme posekané lieskovce a posekané čokolády (mliečnu aj bielu). Opäť premiešame.

  5. 5

    Na plech si rozprestrieme papier na pečenie. Pokiaľ papier nemáme plech klasicky vymastíme a vysypeme múkou.

  6. 6

    Nalejeme pripravenú zmes na takto pripravený plech. Dáme do vyhriatej trúby a pečieme pri 220°C cca 10-15 minút (Všetko závisí od druhu trúby)

Diskusia k receptu

sovka62
Keď pečiem čokoládový koláčik, lepšie sa mi osvedčilo nezamiešať kúsky čokolády do cesta. Aj keď som ich vopred obalila v múke, vždy mi klesli na dno plechu a tam sa, potvory nevďačné, celkom rozpustili. Takže ich radšej dávam na hotové cesto, už naliate na plechu. Jednoducho ich roztrúsim po vrchu. Aj vtedy klesnú, ale ostanú v strede cesta, teda tam, kde ich chcem mať.
ivushiatko
no je to mozne ale nejako mne neklesli. Uz som to robila vela krat a vzdy ostanu. Vsak vyskusajte a uvidite... ale aj to je dobry napad. dat az potom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia