Foto: bombiska
Tento krémeš som si vymyslela,keď som upratovala v potravinovej skrinke a zostali mi od Vianoc medové pláty a Be-Be kekse.
Suroviny
4 ks |
|
2-3 bal. |
|
PLNKA: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
1,5 litra |
|
6 ks |
|
Šľahačka: | |
3/4 litra |
|
1-2 ks |
|
Poleva: | |
100 g |
|
|
Postup
-
1
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme medové pláty...ja som robila na veľký plech s rozmermi 44x36 / veľkosť plechu zo vstavanej rúry /
- 2
Najprv si vyšľaháme bielky so štipkou soli Z mlieka,kryšt.cukru,vailínového cukru,4 Zlatých klasov a 6 žĺtkov uvaríme hustú kašu,do ktorej za horúca primiešame vopred vyšľahaný sneh z bielkov.Masu vylejeme na medové pláty.....pekne zarovnáme a necháme vychladnúť.
- 3
Na vychladnutú masu nanesieme šľahačku, /tentoraz som použila Rama-Cremefine Profi zo zvedavosti,aká bude chuť/na ktorú poukladáme be-be kekse.Takto hotový krémeš polejeme čokoládou,komu sa nechce len posype práškovým cukrom. Ja som mala čokoládu ešte od Vianoc v chladničke,tak som ju využila a spravila dvojfarebnú polevu. Hotový zákusok dáme znova do chladu aspoň na 3 hodiny. S bebečkami sa dobre pracuje....robia nám linajky,ako máme zákusok krájať. A s tou Rama-Cremefine profi je krémeš super....skúsila som malú obmenu klasickej šľahačky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja robievam klasiku,ale ako som písala..našla som zabudnuté medové pláty aj bebečka,tak som konala.