Medový krémeš s Be-be keksami

bombiska - fotkabombiska, 12. februára 2012
Medový krémeš s Be-be keksami
Foto: bombiska

Tento krémeš som si vymyslela,keď som upratovala v potravinovej skrinke a zostali mi od Vianoc medové pláty a Be-Be kekse.

Suroviny

4 ks
2-3 bal.
PLNKA:
4 ks
4 ks
200 g
1,5 litra
6 ks
Šľahačka:
3/4 litra
1-2 ks
Poleva:
100 g




Postup

  1. 1

    Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme medové pláty...ja som robila na veľký plech s rozmermi 44x36 / veľkosť plechu zo vstavanej rúry /

  2. 2

    Najprv si vyšľaháme bielky so štipkou soli Z mlieka,kryšt.cukru,vailínového cukru,4 Zlatých klasov a 6 žĺtkov uvaríme hustú kašu,do ktorej za horúca primiešame vopred vyšľahaný sneh z bielkov.Masu vylejeme na medové pláty.....pekne zarovnáme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na vychladnutú masu nanesieme šľahačku, /tentoraz som použila Rama-Cremefine Profi zo zvedavosti,aká bude chuť/na ktorú poukladáme be-be kekse.Takto hotový krémeš polejeme čokoládou,komu sa nechce len posype práškovým cukrom. Ja som mala čokoládu ešte od Vianoc v chladničke,tak som ju využila a spravila dvojfarebnú polevu. Hotový zákusok dáme znova do chladu aspoň na 3 hodiny. S bebečkami sa dobre pracuje....robia nám linajky,ako máme zákusok krájať. A s tou Rama-Cremefine profi je krémeš super....skúsila som malú obmenu klasickej šľahačky

Diskusia k receptu

jezibabka
da sa robit s keksami aj dole,miesto platov,len treba dat pozor,aby boli rovnako ulozene dole aj hore,koli krajaniu
rennatte
mas ho pekny, my s dcerou sme v sobotu robili klasicky z listkoveho cesta a uz je fuc :-)
bombiska
Ďakujem za pochvalu:-)
Aj ja robievam klasiku,ale ako som písala..našla som zabudnuté medové pláty aj bebečka,tak som konala.
brooklynka
...práve ho robím,tuhne mi čokoláda,ale som nezohnala medové pláty,tak som spravila piškótu zo 4 vajec na spodok....uvidíme...ja taký antitalent do pečenia....potom napíšem ohlasy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia