Medovo-orechová roláda

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 2. marca 2015
Medovo-orechová roláda
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
100 g
160 g
1 ČL
Krém:
600 ml
40 g
4 PL
6 PL mleté
200 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme k vyšľahaným žĺtkom, potom postupne primiešavame hladkú múku so sódou bikarbónou. Dáme na plech a upečieme.

  2. 2

    Na plnku uvaríme puding. Do vychladnutého postupne primiešame maslo a orechy a krém natrieme na roládu. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Hotovú roládu postriekame medom a posypeme orieškami.

Diskusia k receptu

jerica
myslím si , recept nie je s popisom kompaktný, ako vidím na foto, určite je tam aj lekvárom potreté cesto, kde sa v recepte neuvádza, ked to nie je tak, opravte ma, a porosím aj o upresnenie, dotazu od @sovka62
Ďakujem za odozvu.
pozn: prosím pozrieť recepty na rolády od @ywett , pritom nie je šéfcukrárka .
evanaaa
Veru, kuchári uvaria, upečú, ale nefotia, len vyhľadajú dodatočne foto, ktoré jedlo pripomína a dajú ho sem, ale ľudia sú všímaví......nie je to prvý raz, čo sa foto jedla nezhodovalo s postupom. A orechy - sú asi mandľové lupienky. Ten med je asi na "postriekanie " rolády, ale 100 g? Inak, roláda môže byť chutná - aj tá v recepte aj na fotke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia