Medovníčky

kitkat44 - bez fotkykitkat44, 21. decembra 2012
Medovníčky
Foto: kitkat44

Ahojte, dnes som sa konečne odhodlala zaregistrovať aj keď vás už dlho pozorujem a hneď aj pridávam nový receptík na medovníčky ktorý som od vás "odkukala". Pridala ho sem @Sechmet6 dúfam že nevadí...a takto vyzerajú v mojom prevedení :)

20 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
140 g
160 g
2 ks
6 čl
2 čl
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny a môžme začať :) Uvedené suroviny vypracujeme na hladké cesto. Kto chce aby jeho perníčky boli viac hnedé, môže podľa potreby dofarbiť kakaom. Ja som nedofarbovala a sú aj tak (podľa mňa) nádherné.

  2. 2

    Ak máme cesto vymiesené, necháme ho odpočívať 24 hodín zabalené v potravinárskej fólii. Neodporúčam dávať do chladničky, potom dlho trvá kým sa s ním dá pracovať. Ak sa vám bude zdať cesta málo, neľakajte sa, aj mne sa zdalo :)) Nakoniec však vznikli dva plné plechy :))

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme požadované tvary.

  4. 4

    Plech si vystelieme papierom na pečenie. Trúbu vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme približne 7 minút. Pred pečením som ich potrela rozmiešaným žĺtkom, ktoré v surovinách neuvádzam, záleží však od vás aký chcete mať povrch perníčkov.

    Medovníčky - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec neostáva nič iné ako ich zjesť alebo ozdobiť :) moje zatiaľ odpočívajú v krabičke a zajtra budu zdobené, preto taká "suchá" fotka ale chuťovo sú výborne a hlavne mäkké :) A teraz vám už iba poprajem krásne Vianoce, a možno práve moje perníčky budú zdobiť váš stôl :)))

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: