Foto: kitkat44
Ahojte, dnes som sa konečne odhodlala zaregistrovať aj keď vás už dlho pozorujem a hneď aj pridávam nový receptík na medovníčky ktorý som od Zobraziť celý popisAhojte, dnes som sa konečne odhodlala zaregistrovať aj keď vás už dlho pozorujem a hneď aj pridávam nový receptík na medovníčky ktorý som od vás "odkukala". Pridala ho sem @Sechmet6 dúfam že nevadí...a takto vyzerajú v mojom prevedení :)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny a môžme začať :) Uvedené suroviny vypracujeme na hladké cesto. Kto chce aby jeho perníčky boli viac hnedé, môže podľa potreby dofarbiť kakaom. Ja som nedofarbovala a sú aj tak (podľa mňa) nádherné.
- 2
Ak máme cesto vymiesené, necháme ho odpočívať 24 hodín zabalené v potravinárskej fólii. Neodporúčam dávať do chladničky, potom dlho trvá kým sa s ním dá pracovať. Ak sa vám bude zdať cesta málo, neľakajte sa, aj mne sa zdalo :)) Nakoniec však vznikli dva plné plechy :))
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme požadované tvary.
- 4
Plech si vystelieme papierom na pečenie. Trúbu vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme približne 7 minút. Pred pečením som ich potrela rozmiešaným žĺtkom, ktoré v surovinách neuvádzam, záleží však od vás aký chcete mať povrch perníčkov.
- 5
Nakoniec neostáva nič iné ako ich zjesť alebo ozdobiť :) moje zatiaľ odpočívajú v krabičke a zajtra budu zdobené, preto taká "suchá" fotka ale chuťovo sú výborne a hlavne mäkké :) A teraz vám už iba poprajem krásne Vianoce, a možno práve moje perníčky budú zdobiť váš stôl :)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu