Medové pečivo
Medové pečivo

Medové srdiečka s čokoládovou polevou a pistáciami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 29. novembra 2022
Medové srdiečka s čokoládovou polevou a pistáciami
Foto: Jana Štrbková
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na čokoládovú polevu:
200 g
80 ml (33 %)
Na ozdobenie:
100 g nesolené nepražené




Postup

  1. 1

    Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a srdiečka vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto.

  3. 3

    Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.

  5. 5

    Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrch srdiečok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.

Diskusia k receptu