Foto: herarecepty
Komerčný recept
Suroviny
Na medové pláty: | |
5 ks |
|
250 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
50 ml |
|
1 vrecúško (12 g) |
|
100 g |
|
Krém: | |
2 ks |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom, ktorý sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach, a nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 - 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a nasledovne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.
- 2
Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1.Medové cesto sa robí presne naopak, zohriata zmes sa pridáva do
múky, pri opačnom postupe cesto stvrdne a zle sa s ním pracuje.
2. S cestom treba pracovať hneď, kým je teplé, vtedy sa pláta dajú
vyvaľkať pekne do obdĺžnika, okraje sa nestrapia.