Medové rezy

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 31. marca 2014

Komerčný recept

Suroviny

Na medové pláty:
5 ks
250 g
300 g
150 g
50 ml
1 vrecúško (12 g)
100 g
Krém:
2 ks
250 g
100 g
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom, ktorý sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach, a nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 - 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a nasledovne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.

  2. 2

    Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.

Diskusia k receptu

sovka62
A ešte aj nesprávny postup.
1.Medové cesto sa robí presne naopak, zohriata zmes sa pridáva do
múky, pri opačnom postupe cesto stvrdne a zle sa s ním pracuje.
2. S cestom treba pracovať hneď, kým je teplé, vtedy sa pláta dajú
vyvaľkať pekne do obdĺžnika, okraje sa nestrapia.
ivav
vyzerajú výborne. Ja mám podobný ako sovka, na vrchu je čokoláda.