Foto: kristtin
Chrumkavá závislosť ! Pri pečení rozvonia celú domácnosť ale recept je vhodný aj na prvé jarné grilovačky, keď už máme vonku pekne.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kuracie krídelka vložíme do väčšej misky. Posolíme, pridáme korenie, olivový olej, mletú červenú papriku, rozdrtený cesnak a med.Poridne premiešame. Mäso dáme odležať do chladničky aspoň na dve hodinky.
- 2
Po odležaní vyberieme, dáme do vrecka na pečenie. Vo vrecku sa kuracie krídla nádherne upečú do chrumkava, treba však dať pozor na teplotu rury. Ak by bola teplota príliž silná, mohli by sa vysušiť. Dobrá teplota je tak okolo 170 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút, treba kontrolovať. Keď sú zlatisté tak sú hotové.
- 3
Kuracie krídelká najviac chutia so šalátom. Úplne jednoduchý recept je nakrájať všetkú zeleninu zo zoznamu a pokvapkať acidkom, alebo zakysankou. Pokiaľ acidko neľúbite, pokvapkajte šalát citrónovou šťavou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu