Mätový sirup

egreska - fotkaegreska, 12. júna 2010
Mätový sirup
Foto: egreska

Suroviny

1 šalka
2 šalky
1 šalka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mätu dobre umyjeme a dame varit s cukrom a vodou.Varíme asi 5 minut,prelejeme cez sitko a nechame vychladnut.Používame do studených miešaných napojov ale aj do čaju.

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
@egreska dobrý sirup, len asi mäty z balkóna by bolo málo. Ale už som kúpila ďalší črepník, je krásne rozrastená, z jedného som už ostrihala skoro všetko v čase choroby na čaj, ale aj tá sa pekne rozrastá. Možno našetrím za šialku.
som rada , ze si dala ten recept @egreska . prave som sa ten sirup chystala robit , ale asi dam trosku menej cukru . Ja mam maty tolko , ze moj recept by bol :zoberieme vedierko matovych listkov ...:-)))) @benko , pouzit sa da aj mata divokorastuca , jeden druh je dokonca este aromatickejsi ako mata pieporna / taka s bordovymi stonkami/Je pravda , ze u nas je vzacnejsia , vyskytuje sa malokde . Mata dlholista / rastie v takej vlhsej pode okolo potokov ap./ a zrejme si myslel na tuto je tiez dobra , ale ako radi @egreska , daj jej viacej ako maty piepornej .dalsia mata - hunata alebo vonava , ktora sa vysieva do zahonov / ma zelene listky aj stonky / je tiez velmi dobra - vonia vsak trosku menej a je vhodnojsia do jedal.
ja robím podobne sirup z bazovych kvetov, len pridavam ich necham vopred 1 den luhovat a okrem cukru pridavam aj kyselinu citronovu . Je fantasticky!!!! ( do čaju aj ako limonada)
tato varecha je carovna :), uz 3x sa mi stalo, ze som pomyslela na nejaky recept alebo ingredienciu, a vecer som si to nasla v suhrne :D stalo sa mi to aj s matovym sirupom..dakujem
Tento recept je dobry az na to velke mnozstvo cukru. Ja mam maty, ze by som naplnila niekolko vriec listkov. Pestujem asi 6 druhov maty: peporna pomerancova, jablkova, ananasova, zazvorova a cokoladova. Velmi dobre vonia a chuti prave ta ananasova a jablcna. Ja si ju davam kazdy den do mojho zeleninoveho salatu - vzdy ustipnem vrstek z kazdej z nich a pokrajam do salatu.
dievčence niektorým sa zdá, že veľa cukru, ale z čoho chcete mať potom sirupovú konzistenciu, len z cukru. Ak by sme dali málo, potom by to bola len voda. Radšej potom doporučujem si ho dať menej do vody pri pití.
mňam,bol úplne geniálny :)))) keby mal doma niekto matu na predaj,napíšte mi ! tá naša sa v netráženej chvíli dostala do rúk svokrovi a je usušená na povale.

Pridaj komentár k receptu: