Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera

sracz - fotkasracz, 15. mája 2010
Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera
Foto: sracz

Ďalšia vábnička pre deti (ale aj dospelí si prídu na svoje). Roztomilý je pohľad na krpca, ktorý vo svojej malej rúčke víťazoslávne drží kurčacie Zobraziť celý popisĎalšia vábnička pre deti (ale aj dospelí si prídu na svoje). Roztomilý je pohľad na krpca, ktorý vo svojej malej rúčke víťazoslávne drží kurčacie lýtko a "láduje ho do seba ako kačka nokerdle" s očkami vyvalenými ako tenisáky. Každého rodiča a dedka zvlášť poteší vnúča so šťastným úsmevom č. 17 od ucha k uchu a po dobrom obedíku, keď hajá s plným bruškom a s prepoteným pyžamkom. Veď dajte tomu svojmu "svišťovi" ochutnať túto dobrotu a uvidíte aj Vy, že mám pravdu.

6 (ale skôr 8)
porcií
30´ minút
príprava
30´ minút
tepelná úprava

Suroviny

6 až 8 ks
à 1÷2 PL
1÷2 KL
1÷2 KL
1÷2 ČL
1÷2 ML
5 ÷ 6 PL
1 ks
2÷4 strúčiky
1 ks
1 ks
2 ks
2÷3 ks
2÷3 PL
0,75 ÷ 1,5 l
3÷4 PL
pre dospelých podľa potreby
3÷4 PL




Postup

  1. 1

    kurčacie stehná prekrojíme na hornú a dolnú (mäso s rúčkou) časť; dočistíme, umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme; v pracovnej miske zmiešame soľ, hladkú múku, MČK, mletú sladkú červenú papriku, sušený cesnak a ďumbier (zázvor) v prášku, čím si vyrobíme tzv. kuchársky šesťboj (ak nám ostane, uložíme do plastovej nádoby s viečkom a môžeme použiť neskôr); s týmto kuchárskym 6 - bojom prstami posypeme zo všetkých strán osušené mäso, rozložené na pracovnej tácke; na veľkej panvici (v širokom nízkom hrnci) rozpálime dobrý olivový olej, na ktorom na zlatohnedo opečieme mäso.

  2. 2

    olúpeme cibuľu a cesnak; umyjeme a na drobno pokrájame paradajky, papriku, rapíky zeleru a baby cuketku (na 1/4 a potom na trojuholníčky) a uložíme na pracovné podnosy (taniere, misky); počas tejto prípravy priebežne pozorujeme opekanie mäsa, ktoré postupne - pomocou kuchynských klieští (nerezového štipca) - postupne obraciame (!!!neperepichovať vidličkou!!!) a po žiadanom "obpečení) ho vyberieme na pracovnú tácku - druhou prikryjeme a udržiavame v teple.

  3. 3

    na panvici drevenou rovnou varechou zoškrabeme výpek, do ktorého pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku a 2÷3 PL masla; krátko porestujeme (až cibuľka získa priehľadnosť skla), posypeme mletou červenou paprikou (podľa vlastnej chuti; ak varíme iba pre dospelých aj mleté feferóny /záhorácky chillicowboy Kimlo čerstvo pokrájané habaneros/), premiešame, priložíme pokrájané paradajky, papriku a "céčka" rapíkov zeleru, podľa potreby dolejeme olej; krátko podusíme a vložíme späť opečené mäsko; opatrne premiešame, ochutnáme, podľa potreby prisolíme a prikoreníme; podlejeme vývarom tak, aby mäso bolo ním zakryté; primiešame kápiovú pomazánku (jemný kečup) a ak varíme iba pre dospelých, tak aj jalopeño pomazánku; /:pomiešať, ochutnať, dochutiť:/; priviesť do varu, znížiť teplotu na 1/4 výkonu sporáka a pokračovať vo varení až do "hotova" (~ 12´÷ 15´); priebežne "jemnonežnojemne" premiešavať, dovariť, vypnúť a vložiť na ▲▼▲ pokájanú cuketku; nechať "dôjsť" pod pokrievkou s jednou kopcovitou PL čerstvého postrúhaného Ďumbiera.

  4. 4

    Servírovanie: podávame s maslovými nadstavovanými nočkami (haluštičkami), recept hneď pridám po dopísaní tohoto (alebo so zemiakovým pyreé), na plytkých tanieroch, posypané čerstvou pokrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobené kolieskami kápie; jeme VEĽKOU LYŽICOU!

    Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
tak take "maso s ruckou" u nas bude pravidelne na jedalnicku :-) , ved to nema chybu :-)
sovka62
Ja som ďalšia do partie a najlepšie by bolo, keby som to už mala na stole.
cistinka
no a ja tam nesmiem chýbať...a keď z jazera, tak vezmem zo sebou aj korytnačky :-)
frezia68
Pridávam sa s radosťou,ale kam? Do KE k Jazeru,či do diaľav za more?Pri Jazere býva Ježibabka,len či má jej dopravný prostriedok dostatočný dolet..........a ak sa neozve,aspoň doma bude mäso s rúčkou :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia