Foto: anna6
Ak máte veľa jabĺk zo záhrady a už sa vám nechce piect štrúdla, alebo jablkové koláče, vyskúšajte tento recept!
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
1 kg očistených a na kocky pokrájaných jabĺk dáme do maslom vymazanej jenskej misy
-
2
Salko zmiešame s 2 vajíčkami a 4 lyžicami kokosu. Zmes rovnomerne nalejeme na pripravené jablká. Na vrch pridáme kúsky masla.
-
3
Vkožíme do nevyhriatej rúry /ak pečieme v jenskej mise, aby nepraskla/, pečieme pri 180-200 stupňoch asi 30 minút. Maškrta sa dá jesť aj za tepla, výborné je to aj za studena. Dobrú chuť!
hrozienka.Na tanierik som si to dal po vychladnutí s troškou rozpustenej čokolády a pokvapkal rumom.Nou koment.............