Maškrta z jabĺk

anna6 - fotkaanna6, 26. novembra 2010
Maškrta z jabĺk
Foto: anna6

Ak máte veľa jabĺk zo záhrady a už sa vám nechce piect štrúdla, alebo jablkové koláče, vyskúšajte tento recept!

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg, očistené
1 ks
4 lyžice
2 ks, celé
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    1 kg očistených a na kocky pokrájaných jabĺk dáme do maslom vymazanej jenskej misy

    Maškrta z jabĺk - obrázok 1
  2. 2

    Salko zmiešame s 2 vajíčkami a 4 lyžicami kokosu. Zmes rovnomerne nalejeme na pripravené jablká. Na vrch pridáme kúsky masla.

    Maškrta z jabĺk - obrázok 2
  3. 3

    Vkožíme do nevyhriatej rúry /ak pečieme v jenskej mise, aby nepraskla/, pečieme pri 180-200 stupňoch asi 30 minút. Maškrta sa dá jesť aj za tepla, výborné je to aj za studena. Dobrú chuť!

    Maškrta z jabĺk - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
jednoduché a pritom určite výborné ...
ajan16
Dobrý nápad pre sladkých maškrtníkov.
verka1
to je dobrota, akurát som to dorobila. Ďakujem.
gittka
ja mám hrozne rada takéto sladučké...
ajan16
Dnes navečer som spravil maškrtu.Vyskúšal som na 1/3 ešte k tomu
hrozienka.Na tanierik som si to dal po vychladnutí s troškou rozpustenej čokolády a pokvapkal rumom.Nou koment.............
anna6
S tými hrozienkami a rumom, to je dobré vylepšenie...
duschko
Vyskusal som a bola to bomba. Kazdy chvalil. Ozaj vynikajuce. Odporucam. Dakujem za velmi dobry, jednoduchy a rychly recept
alaba
znie to lakavo, aj s hrozienkami ... vyskusam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia