Marlenka fotorecept

slunicko131 - fotkaslunicko131, 2. septembra 2011

Tento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to Zobraziť celý popisTento recept mi dala švagrina a odkedy ho mám tak musím doma stále vypekať marlenku lebo je fakt "úúúúúžasna" ako original a to je fakt pravda:-)

45-50 minút
príprava
5-6 minút
na 180 °C

Suroviny

270 g
260 g
5
5 PL
360 g
1
Plnka:
(den vopred uvarene)
250 g /Hélia,Palmarín/
1
Doplnok:
100 g




Postup

  1. 1

    Palmarín,kryštalovy cukor miešame nad parou asi tak 15min s ručným mixerom:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme vajcia a med miešame ešte tak 2-3 min nad parou..

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak sme všetko dobre spolu premiešali tak misku odložíme a pridáme múku s práškom do pečiva to už zľahka miešame len vareškou...A ak mame cesto nachystané tak ho rozdelime na 4 plechy v ktorých mame nachystaný papier na pečenie( cesta nieje veľa tak sa snažte dať menej cesta a roztiahnuť ho na papier úplne na tenko ani nemusite na cely papier roztiahnuť len sa snažte aby ste mali všetky platy rovnako velke)A zaleží aj aký mate rozmer plechu..

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja nemám 4 plechy tak som sa vynašla takto :-)A už som to len prekladala na plech:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto vyzerajú po upečení:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava plnky: salko (vopred uvarené 2 hodiny) smiešame s heliou alebo herou + vanilka všetko dobre premiešame a môžme isť plniť:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    už len plníme:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    takto naplnenú marlenku orežeme s každej strany asi tak 1cm.Odrezky ktoré máme dáme do misky a rozmrvíme, pridáme pomleté orechy asi tak 100g

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto už len posypeme vrch marlenky..:-)Plnku treba aj na vrchný plat aby tam tá mrvenička držala...(Plnku tiež natierajte na tenko víde akurát)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ozdobíme čokoládovým topingom a papáme :-) Dobrú chuť:-)

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

vierik
Vyzerá lákavo,Marlenku som ešte nepiekla,tak to musím napraviť a upiecť.Ukladám KK.
danculka
Človek si ani nespomenie na všetky koláčiky,až ke´d ich uvidí tu,super nápad....
tatranka
Marlenka je naozaj krásna.Už je uložený recept v mojej kk.
akeber
slunicko131....aj ja pekávam tento koláčik....a vieš že Marlenka (tento kláčik) je vlastne starodávny recept ruských žien....ja ho mám od mojej svokruši a ona od svojej priateľky z Ruska, bývalého ZSSR.......ako píšeš je naozaj výborný, môžem potvrdiť. :)
dorisa
Určite je lepšia ako originál, lebo ja som raz kupila marlenku v obchode a nebolo to bohviečo. Tiež som ju nepiekla nikdy, ale ukladám, vyskúšam.
cica2
@slunicko131 , vitaj medzi nami! Uviedla si sa krásnym a výborným receptom, si šikuľka:)
katkaszaboova
S pečením marlenky už mám jednu nemilú skúsenosť, ale tento recept vyzerá lepšie a ľahšie na prípravu, určite ho vyskúšam! KK
bibia1
koláčik vyzerá úplne bombovo, ukladám KK ďakujem
chcem sa ale spýtať, čo poznám recepty na marlenku, tak už naplnené pláty musia stáť v chladničke aj niekoľko dní, až zmäknú, vraj čím dlhšie, tým lepšie, čo ma odrádza od pečenia tohto koláčika, ako je to v tomto prípade?
3sandra3
joooj, my všetci doma , najmä moja neter, milujeme marlenku... to je super koláčik
anina43
úžasný koláčik, cesto si vaľkala na peč. papieri ?
zdezda
Krásny a chutný receptík, ukladám si, vitaj medzi nami :-)
a to si kedy išla spať :-)
hubata
Jááj, kto by odolal že? Skúsim, ale v zime ....
marikasu
Na Marlenku sa chystám už dlhšiu dobu a Tvoj receptík (až na to 15 minútové miešanie cukru a Palmarínu) sa mi páči, takže ho vyskúšam :) , tiež Ťa vítam medzi mami :)
slunicko131
čaute baby dakujem za komentáre ste ma potešili,že sa Vám môj kolačik páči a,že ste si ho uložili medzi recepty...:-)Marlenka je fakt úžasna:-) Cesto som na papier roztierala lízatkom(cesto je liate takže sa to v pohode roztiahne)A ešte jedna rada je lepšie ked si to hned rozdelite na ten pripravení papier ako som si urobila ja lebo ked je to cesto teplé sa lepšie rozťahuje...Marlenku netreba nechavať zmeknuť ona je mäkka hned takže hned sa dá papkať:-) Ak by ste mali ešte nejaké otázky kludne mi napište odpoviem .-) Recept je jednoduchy nieje tam čo pokaziť...A dakujem za privitanie...:-)
klaura
Veď práve, recept vyzerá jednoducho, preto ma láka urobiť si marlenku ... už dávno sa chystám, ale každý recept sa mi zdal náročný na prípravu ... ukladám si !!! :)
slunicko131
Klaura tento je úplne super takže nieje čo pokaziť a za necelú hodinku máš marlenku hotovú,držim palce ak sa podarí:-!
cuvi
Ja mám troška iný recept,tiež výborný,robila som ho iba raz,ale určite vyskúšam aj tento tvoj,díky.

orchidea
Piekla som už marlenku ale podľa iného receptu a bola dobrá, zdala sa mi lepšia ako kúpená, ale vyskúšam aj tento tvoj recept.
bejgi
ukladám do KK a určite vyskúšam, ďakujem
mariaklara
@slunicko , som ti vďačná za tak chutnučký zákusok. Dnes som ho robila na krstiny. Nie je s ním ani veľa roboty. Len plnku som robila trochu inak, mám ju nafotenú, zverejním ju. A myslím, že je dobrá na tie pláty. Ešte uvidím, aký bude mať ohlas. Ešte raz vďaka.
mariaklara
Tak krstiny dopadli dobre, marlenka mala veľký úspech, je zaradená do obľúbených receptov. Vďaka.
slunicko131
mariaklara.. tak to som rada,že si bola s nim spokojná a,že Vam chutil:-) Ja idem tiež piecť vo štvrtok 2 :-) Tak Krásne vianoce Vám prajem :-)pa
wildrane
vyskúšaná, je super. Vrelo odporúčam. Moc ďakujem za recept.
mishela83
Marlenka upecena,uspela na 100%...Receptik koloval dalej a uspel aj tam...
jozka2
slunicko,ale Marlenka ma tenke platy atie tvoje su na Marlnku prisiroke zaiste chutnat mozu dobre aj tak
jozka2
vcera som kupila kusok marlenky v ruskom obchode a ten mal 12 platov to je marlenka.
renka73
Ten je mňam.Užje aj zjedený.Veľmi nám chutil a pýtajú zas.
renka73
A piekla som ju aj dcárka na narodky..ďakujem za receptík.
gacy
Chcela by som sa spýtať z toho cesta ti vyjde tak koľko plátov ? (+ na vrch stačí keď len zmiešam orechy s obrezkami a posypem? to je super ) + nechápem postup s tým pečením. Stačí keď si na rovnaké plechy vždy dám cesto a po jednom dám piecť ? :)
helenkas
ahoj kolko vopred si mam uvarit salko?a varim ho a s plechovkou alebo v miske vo vodnom kupeli?dakujem a tvoja vyzera uzasne :-)
helika92
helenkas: salko varíš v plechovke cca 2 hodiny, môžeš večer pred pečením alebo aj týždeň pred ... ( je to jedno, ono sa ti nepokazí) -:))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia