Marhuľovo-paprikové čatní
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Dodá každému grilovaniu šmrnc.
6 pohárov po 375ml porcií |
35 minút príprava |
Postup
- Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
- Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.