Marhuľovo-čokoládové rezy so želatínou

Autor receptu: simushkka

jednoducho mňam :) sladké, kyslé, osviežujúce, ľahúčkéé...proste mňam :) marhule mama zavára od mala :) a keďže bolo veľa jabĺk a robili sme s mamkou jablkovú nutellu, trebalo ju nejak použiť... :) tak som niečo vymyslela :)

20
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Takže ako vždy si vyšľaháme sneh z bielkov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridáme vodu, olej, orechy, múku s PDP a sneh z bielkov. Upečieme pri 180°C. Ja pečiem asi 12minút.
  2. Plnka: z mlieka, cukru a klasu uvaríme klasický puding. Necháme trocha vychladnúť a pridávame nutellu z jabĺk. Samozrejme môžete použiť klasickú nutellu, alebo rozpustiť čokoládu. Fantázii sa medze nekladú. Pridáme stužovač pripravený podľa návodu. Ak chcete môžete použiť aj maslo. Ja uprednostňujem zdravšie verzie a viem, že to drží dobre pokope. Plnku natrieme na cesto potreté džemom a uložíme scedené marhuľky.
  3. Želatína: suroviny povaríme do zhustnutia a necháme trošičku vychladnúť. Nalejeme na marhuľky. Rýchlo to tuhne. Necháme troška vychladnúť a dáme stuhnúť. Na druhý deň konzumujeme. Dobrú chuť. Je vynikajúci.