Marhuľové dolky

eostra - fotkaeostra, 23. marca 2013

Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z knižky ktorá ma nikdy nezradí keď niečo potrebujem...

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ČL
50 g
75 g
110 ml
50 g
1 ks
2 ČL
75 g




Postup

  1. 1

    Preosej zmes múky s práškom do pečiva. Pridaj hrubú múku a samostatný prášok do pečiva. Pridaj marhule. V ďalšej mise vyšľahaj mlieko spolu s maslom, vajcom, citrónovou a cukrom.

  2. 2

    Lyžicou vytvor v strede múčnej zmesi veľkú dieru. Vylej polovicu vyšľahanej zmesi. Dobre zamiešaj. Dolej zvyšok a jemne premiešaj. Formu na dolky vymasti olejom a do každého otvoru daj jednu polievkovú lyžicu zmesi. Povrch neuhladzuj.

  3. 3

    Peč zhruba 20 - 25 min. kým dolky nebudú na povrchu upečené do zlatista. Nechaj dolky ešte päť min. Potom im daj na mriežku vychladnúť.

Diskusia k receptu

eostra
marta23, nikto nie je bez chyby ale ja som samá chyba...
tothka
A naozaj si podľa tohoto receptu piekla dolky?
angast
ak sa nájde niekto , kto bude robiť podľa tohoto receptu , tak ho ľutujem.
evanaaa
Ja zasa nerozumiem, prečo sa pridáva dvakrát múka a aj PDP 2X? A čas smaženia doliek na panvici sa aj mne zdá dlhý, dokonca aj 5 minút na jednu stranu je dosť, nie? Za tú dobu upečiem aj koláč v rúre pomaly. Asi je tam chyba. Dokonca som si všimla, že sa to vlastne nesmaží, ale pečie, tak ako teda? Je dobrý ten postup? Aká je tá prvá múka - hladká? To dávaš do rúry aj s panvicou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia