Marhuľové dolky
Autor receptu: eostra
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy.
Recept z knižky ktorá ma nikdy nezradí keď niečo potrebujem...
12 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Preosej zmes múky s práškom do pečiva. Pridaj hrubú múku a samostatný prášok do pečiva. Pridaj marhule. V ďalšej mise vyšľahaj mlieko spolu s maslom, vajcom, citrónovou a cukrom.
- Lyžicou vytvor v strede múčnej zmesi veľkú dieru. Vylej polovicu vyšľahanej zmesi. Dobre zamiešaj. Dolej zvyšok a jemne premiešaj. Formu na dolky vymasti olejom a do každého otvoru daj jednu polievkovú lyžicu zmesi. Povrch neuhladzuj.
- Peč zhruba 20 - 25 min. kým dolky nebudú na povrchu upečené do zlatista. Nechaj dolky ešte päť min. Potom im daj na mriežku vychladnúť.