Marhuľové dolky

Autor receptu: eostra

Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z knižky ktorá ma nikdy nezradí keď niečo potrebujem...

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Preosej zmes múky s práškom do pečiva. Pridaj hrubú múku a samostatný prášok do pečiva. Pridaj marhule. V ďalšej mise vyšľahaj mlieko spolu s maslom, vajcom, citrónovou a cukrom.
  2. Lyžicou vytvor v strede múčnej zmesi veľkú dieru. Vylej polovicu vyšľahanej zmesi. Dobre zamiešaj. Dolej zvyšok a jemne premiešaj. Formu na dolky vymasti olejom a do každého otvoru daj jednu polievkovú lyžicu zmesi. Povrch neuhladzuj.
  3. Peč zhruba 20 - 25 min. kým dolky nebudú na povrchu upečené do zlatista. Nechaj dolky ešte päť min. Potom im daj na mriežku vychladnúť.