Marcipánový dezert v melónovom kréme
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pridáme žĺtky a zľahka primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (dve na jednu porciu).
- Vykrojené piškótové cesto plníme čokoládovou penou (vajce vyšľaháme nad parou do peny a necháme
vychladnúť, zmiešame s roztopenou čokoládou a vyšľahanou šľahačkou), zakryjeme druhým kolieskom a necháme stuhnúť. Naplnené kolieska obalíme do marcipánu, ktorý sme premiešali s prepasírovanou malinovou drvinou.
- Melón očistíme a vyberieme dužinu. Nakrájame na malé kocky a mixujeme ponorným mixérom na jemný krém, pridáme do rozpusteného cukru a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme jadierka granátového jablka.
|