Marcipánový dezert v melónovom kréme

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pridáme žĺtky a zľahka primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (dve na jednu porciu).
  2. Vykrojené piškótové cesto plníme čokoládovou penou (vajce vyšľaháme nad parou do peny a necháme vychladnúť, zmiešame s roztopenou čokoládou a vyšľahanou šľahačkou), zakryjeme druhým kolieskom a necháme stuhnúť. Naplnené kolieska obalíme do marcipánu, ktorý sme premiešali s prepasírovanou malinovou drvinou.
  3. Melón očistíme a vyberieme dužinu. Nakrájame na malé kocky a mixujeme ponorným mixérom na jemný krém, pridáme do rozpusteného cukru a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme jadierka granátového jablka.