Nepečené cukrovinky
Marcipánové žalude
Autor receptu: redakcia
15 ks porcií |
45 minút príprava |
Postup- Marcipán spracujeme s 20 g roztopenej čokolády a rozdelíme na 15 dielov. Nugát nakrájame a nad vodným kúpeľom nahrejeme, aby bol vláčny. Potom doň zapracujeme 60 g mletých lieskovcov a z hmoty vytvarujeme 15 guľôčok.
- Nugátovo–orieškovú guľôčku vtlačíme do marcipánovej a vymodelujeme tvar žaluďa. Tak spracujeme všetky guľôčky na marcipánové žalude. Necháme ich pri izbovej teplote 1 hodinu schnúť.
- Zvyšnú čokoládu rozpustíme a žalude do nej namáčame širšou časťou asi do tretiny. Kým čokoláda stuhne, obalíme ju v mletých lieskovcoch.
|