Nepečené cukrovinky

Marcipánové žalude

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marcipán spracujeme s 20 g roztopenej čokolády a rozdelíme na 15 dielov. Nugát nakrájame a nad vodným kúpeľom nahrejeme, aby bol vláčny. Potom doň zapracujeme 60 g mletých lieskovcov a z hmoty vytvarujeme 15 guľôčok.
  2. Nugátovo–orieškovú guľôčku vtlačíme do marcipánovej a vymodelujeme tvar žaluďa. Tak spracujeme všetky guľôčky na marcipánové žalude. Necháme ich pri izbovej teplote 1 hodinu schnúť.
  3. Zvyšnú čokoládu rozpustíme a žalude do nej namáčame širšou časťou asi do tretiny. Kým čokoláda stuhne, obalíme ju v mletých lieskovcoch.