Marcipánové košíčky s brusnicami

Autor receptu: medovnicek

Recept mám z http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-torty-kolace/slavnostne-kolace/marcipanove-kosicky-s-brusnicami-30ks/. Myslím, že autorkou receptu je známa cukrárka Jozefína Zaukolcová.

30
porcií

Postup

  1. Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarín, vanilkový cukor, žĺtok, mleté nelúpané mandle, kakao a škoricu. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať do druhého dňa.
  2. Na druhý deň natlačíme do formičiek košíčkov. Formičky nemastíme, lebo cesto je dostatočne mastné. Upečieme pri teplote 160 C cca 10 minút.
  3. Medzitým si pripravíme marcipánovú náplň. 100 g mandľového marcipánu, 30 g sušených brusníc, 20 g kandizovanej pomarančovej kôry a 20 ml Demänovky - všetko spolu rozmiešame a pomocou lyžičiek plníme upečené vychladnuté košíčky.
  4. Smotanu prevaríme, pridáme maslo, heliu a horúce vlejeme do bielej čokolády (čokoládu neroztápame), rozmiešame a vychladnuté striekame na pripravené marcipánové košíčky.
  5. Po stuhnutí máčame do čokolády, ktorú pripravíme so 150 g tmavej čokolády a 50 g Cery. Na vrch nalepíme sušenú brusnicu a kandizovanú pomarančovú kôru.