Mangový sorbet s radlerom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Očistené mango nakrájame na kocky, zalejeme radlerom, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Množstvo cukru závisí od sladkosti manga. Všetko rozmixujeme dohladka a dáme zamraziť na 24 hodín, počas ktorých zmes ešte niekoľkokrát premixujeme.
- 2
Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, vyšľahaný sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva so štipkou soli. Zľahka primiešame zmes orechov a ovocia a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- 3
Biskupský chlieb pečieme pri teplote 175 °C asi 45 minút zakryté, aby chlebík nezhnedol. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s mangovým sorbetom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu