Mangový sorbet s radlerom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
Mangový sorbet s radlerom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
250 ml
20 g
100 g
Biskupský chlieb:
200 g
2 ks
100 g
200 g
12 g
150 g
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    Očistené mango nakrájame na kocky, zalejeme radlerom, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Množstvo cukru závisí od sladkosti manga. Všetko rozmixujeme dohladka a dáme zamraziť na 24 hodín, počas ktorých zmes ešte niekoľkokrát premixujeme.

  2. 2

    Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, vyšľahaný sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva so štipkou soli. Zľahka primiešame zmes orechov a ovocia a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

  3. 3

    Biskupský chlieb pečieme pri teplote 175 °C asi 45 minút zakryté, aby chlebík nezhnedol. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s mangovým sorbetom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia