Mangový sorbet s radlerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Očistené mango nakrájame na kocky, zalejeme radlerom, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Množstvo cukru závisí od sladkosti manga. Všetko rozmixujeme dohladka a dáme zamraziť na 24 hodín, počas ktorých zmes ešte niekoľkokrát premixujeme.
  2. Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, vyšľahaný sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva so štipkou soli. Zľahka primiešame zmes orechov a ovocia a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
  3. Biskupský chlieb pečieme pri teplote 175 °C asi 45 minút zakryté, aby chlebík nezhnedol. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s mangovým sorbetom.