Mangalica, ináč povedané fučka
Autor receptu: gumkaci
Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo ja viem len u nás na spiši. Preto chcem ho dat do sútaže o regionálny recept. Ďakujem.
6 porcií |
50 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si očistíme,porežeme na menšie kocky a zalejeme vodou, pridáme sol a dáme varit. Necháme ich celkom rozvarit a potom ich zahustíme múkou.Musí nám tak prefučat, preto treba dat pozor na to, aby nám nevyšpriechlo na ruku.
- Varíme asi tak po zahustení 5-8.minút.Pripravíme si taniere a hotovú kašu nalejeme do taniera a porozotierame okolo celého kraja a v strede urobíme malú dierku do,ktorej nalejeme popražené čerstvé maslo.
- A podávame s acidkom alebo aj kyslým mliekom.Je to aj celkom lahké jedlo takže sa dá uvarit hocikedy a hocikde.Dobrú chut.