Mandľový sen
Komerčný recept
porcií
príprava
Suroviny
| Na hmotu: | |
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| Na krém: | |
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ČL |
|
| 80 g |
|
| 3 PL |
|
| Na namáčanie a posypanie: | |
| 1/2 bal. |
|
| niekoľko |
|
| Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžicou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.
- 2
Na krém prevaríme smotanu na šľahanie a odstavíme zo sporáka. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame arómu a maslo, kým sa úplne nerozpustí. Za častého miešania necháme vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame.
- 3
Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame podľa obrázka „pusinky“ a dáme na hodinu do chladničky.
- 4
Pralinky namáčame v poleve rozpustenej podľa návodu na obale a posypeme ich mandľovými plátkami. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu