Mandľový sen

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 ks
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžicou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.
  2. Na krém prevaríme smotanu na šľahanie a odstavíme zo sporáka. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame arómu a maslo, kým sa úplne nerozpustí. Za častého miešania necháme vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame.
  3. Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame podľa obrázka „pusinky“ a dáme na hodinu do chladničky.
  4. Pralinky namáčame v poleve rozpustenej podľa návodu na obale a posypeme ich mandľovými plátkami. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.