Foto: sonijamt
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
125 g |
|
130 g |
|
120 g, pomleté |
|
100 g |
|
70 g |
|
1 PL |
|
30 g, -rozpustená |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
100 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
100 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu, nutelu, lekvár a dôkladne premiešame. Pridávame postupne múku, mandle alebo mleté orechy, kakao. Zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Treba piecť dlhšie aj 3/4 hod., aby cesto vo vnútri bolo prepečené. Aby cesto neprihorelo z vrchu, po 20-30 min si ho môžete prikryť alobalom.
- 2
Po upečení a miernom vychladnutí ho vyklopíme z formy, potrieme lekvárom - ja ho potieram ešte kým je koláčik teplý, aby ten lekvár vsal do toho cesta, polejeme čokoládovou polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami alebo ak sme do cesta použili orechy, posypeme mletými orechami. S lekvárom netreba šetriť ani do cesta ani na potretie, koláčik je potom taký šťavnatý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do KK.