Mandľový chlebík

sonijamt - fotkasonijamt, 4. novembra 2010
Mandľový chlebík
Foto: sonijamt

Suroviny

Cesto:
5 ks
125 g
130 g
120 g, pomleté
100 g
70 g
1 PL
30 g, -rozpustená
1 PL
Na potretie:
100 g
2 PL
Poleva:
100 g
60 g




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu, nutelu, lekvár a dôkladne premiešame. Pridávame postupne múku, mandle alebo mleté orechy, kakao. Zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Treba piecť dlhšie aj 3/4 hod., aby cesto vo vnútri bolo prepečené. Aby cesto neprihorelo z vrchu, po 20-30 min si ho môžete prikryť alobalom.

  2. 2

    Po upečení a miernom vychladnutí ho vyklopíme z formy, potrieme lekvárom - ja ho potieram ešte kým je koláčik teplý, aby ten lekvár vsal do toho cesta, polejeme čokoládovou polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami alebo ak sme do cesta použili orechy, posypeme mletými orechami. S lekvárom netreba šetriť ani do cesta ani na potretie, koláčik je potom taký šťavnatý.

Diskusia k receptu

dorisa
Máš pravdu, Vianoce prichádzajú, už pomaly všetko bude v tomto duchu. Dobrá inšpiracia na vianočné pečenie. Recept ukladám.
marienka44
Ja robim v srncom chrbate chlebik z bielkov, ktore mi vystanu pri peceni kysnuteho cesta a mam ich v pohari v chlade. Tam ide aj sekana cokolada, orechy, kandiz. ovocie ap. a len muka a cukor a trochu oleja. Formu si vysteliem peciacim paierom, netreba pracne umyvat formu.
pivonka
Takéto koláčiky najviac ľúbi môj vnúčik a zať, neviem, ktorý viac. Už je v KK. Marienka, pridaj recept, bielkov býva dosť a nie vždy sa pečie Pavlova.
sonijamt
ďakujem všetkým za chválu, dúfam že bude aj tak dobre chutiť, ako "dobre" vyzerá:-))
zuzanabebe
Wooow, hneď by som si dala.. tá čokoláda na chlebíku vyzerá neskutočne lákavo :)) super tip na Vianoce :)
celka
Ze samých dobrot může vzniknout jedině velká dobrota. Ukládám si
do KK.
abend
sonijamt, Tvoj recept je za 100 bodov, robím pri každej príležitosti a recept posúvam každému kto má záujem, vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia